Laminaat

Ontdek onze grote selectie van hoogwaardig laminaat, ondervloer, lijm, onderhoudsproducten en toebehoren zoals laminaat schuim en laminaat sets.
Profiteer van de voordelen van een laminaatvloer met onze professionele laminaat vloerplanken.

Producten 1-16 van 58

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Laminaat voor een mooie en duurzame vloer

Wat is laminaat?

Laminaat is een soort vloerbedekking die uit meerdere lagen bestaat, zoals een decoratieve laag, een dragende laag en een ondervloer. De decoratieve laag is een afdruk van natuurlijke producten zoals hout of steen, waardoor het laminaat een authentieke uitstraling krijgt. Laminaten zijn populair voor vloeren omdat ze relatief goedkoop, onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn. 

Kliklaminaat

Een bijzondere vorm van lamineren is kliklamineren. Dit laminaat heeft een uniek systeem waarbij de planken in elkaar klikken waardoor het leggen makkelijker en sneller gaat. Kliklaminaat is geschikt voor wie zijn vloer zelf wil leggen, omdat er geen lijm of spijkers nodig zijn. 

Laminaat of parket: wat is beter?

Beide vloerbedekkingen hebben hun voor- en nadelen. Laminaat is goedkoper en onderhoudsvriendelijker dan parket, maar ziet er realistischer uit en is beter bestand tegen slijtage. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur en budget. 

Hoe laminaat plaatsen?

Laminaat leggen is een klus die velen prima zelf kunnen klaren. Bij het leggen van kliklaminaat is het belangrijk om de ondervloer te controleren op oneffenheden en vocht. Laminaten kunnen geplaatst worden volgens de instructies van de fabrikant. Voor een optimale hechting adviseren wij een speciale lijm te gebruiken. 

Vinyl laminaat en vochtbestendig laminaat

Er zijn ook speciale laminaten zoals vinyllaminaten en vochtbarrièrelaminaten. Vinyllaminaten hebben een beschermende laag die bestand is tegen vocht en slijtage. Vochtbestendig Laminaat is speciaal ontworpen voor vochtige ruimtes zoals badkamers. B. Badkamer en keuken. 

Onze merken: Quickstep, BerryAlloc, Classen, Thys, Jewe

Cevo biedt een ruim assortiment laminaten aan van topmerken als Jewe, Quickstep en Thys.